Arja Hakulinen


Arja Hakulinen syntyi vuonna 1956 Varkaudessa. Hän kirjoitti ensimmäisen kaunokirjallisen teoksen (Poika ja kesä, Kontakti-sarja) jo 13-vuotiaana. Poika ja kesä on lapsipsykologinen kirja, joka käyttää vuoroin tajunnanvirtaa, vuoroin ulkoista kertojaa. Kirja palkittiin vuonna 1971 Valtion kirjallisuuspalkinnolla. Kirjailija Markku Lahtinen totesi valitessaan kirjan yhdeksi voittajaksi: "Tästä kirjoittajasta kuullaan vielä jatkossakin." Vuonna 1974 julkaistiin Arjalta pienoisromaani Hiekkamosaiikki (Kontakti 1974).

Vuonna 2013 Arja suomensi Johann Wolfgang von Goethen runoja (Jälkisointuja. Goethen kirkkaimmat runot) antaen saksalaisen "runoruhtinaan" runoille sellaisen kielellisen asun, joka helpottaa nykysuomalaisten pääsyä Goethen ajatusmaailmaan.

Vuonna 2024 ilmestyi scifi-romaani Kolmas Solmu. Teos kertoo erään perheen ja ihmiskunnan tarinan. Aurinkokuntamme kohtalonkysymyksiä tarkastellaan yhteiskunnallisesta, poliittisesta, psykologisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta. Kerrontaa ryydittää karnevalistinen ote ja inhimillinen lämpö.

Arja Hakulinen on työskennellyt kouluttajana ja koulutuksen kehittämistehtävissä, taide- ja mediapajaprojektin johtajana ja toimittajana. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri (HY) ja kasvatustieteen maisteri (JYU) sekä draamapedagogi.


Absurdian julkaisemat teokset

Jälkisointuja. Goethen kirkkaimmat runot

Arja Hakulinen: Kolmas Solmu